INTERVENCIÓN NUTRICIONAL EN PREVENCIÓN DE ENFERMEDADES CARDIOVASCULARES: EL CASO DE NORUEGA

Reyes J, Marcela; Atalah S Eduardo

Abstract

A high mortality for cardiovascular diseases in Norway was directly related to economic prosperity and food abundance that characterized the years after the Second World War. The country identified the problem and efficient measures were undertaken to fight it through regulations on food production, distribution, price and advertising. These actions resulted in a dramatic reduction of this serious public health problem. Other countries should benefit from the Norwegian example and implement similar policies

Más información

Título según SCIELO: INTERVENCI�N NUTRICIONAL EN PREVENCI�N DE ENFERMEDADES CARDIOVASCULARES: EL CASO DE NORUEGA
Título de la Revista: Revista chilena de nutrición
Volumen: 33
Número: 3
Editorial: SOC CHILENA NUTRICION, BROMATOLOGIA & TOXICOLOGIA
Fecha de publicación: 2006
Página de inicio: 464
Página final: 472
Idioma: es
URL: http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-75182006000500002&lng=en&nrm=iso&tlng=en
DOI:

10.4067/S0717-75182006000500002

Notas: SCIELO