El ambiente laboral como fuente de exposición a humo de tabaco ambiental: Estudio en trabajadores de bares y restaurantes de Santiago, Chile
Abstract
"Background: Secondhand smoke (SHS) is an established cause of morbidity and mortality among non-smokers. The workplace is an important source of exposure, especially among workers of restaurants, bars and nightclubs. Aim: To estimate the daily occupational exposure to SHS among non-smoking workers of bars and restaurants of Santiago, Chile. Material and Methods: Environmental vapor-phase nico-tine was measured for 95 non-smoking workers of bars and restaurants of Santiago, using passive personal samplers during a daily work shift and outside the workplace. Results: The median occupational exposure to air nicotine was 9.18
Más información
| Título según SCIELO: | El ambiente laboral como fuente de exposición a humo de tabaco ambiental: Estudio en trabajadores de bares y restaurantes de Santiago, Chile |
| Título de la Revista: | REVISTA MEDICA DE CHILE |
| Volumen: | 138 |
| Número: | 12 |
| Editorial: | Sociedad Médica de Santiago |
| Fecha de publicación: | 2010 |
| Página de inicio: | 1517 |
| Página final: | 1523 |
| Idioma: | es |
| URL: | http://www.scielo.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0034-98872010001300007&lng=en&nrm=iso&tlng=en |
| DOI: |
10.4067/S0034-98872010001300007 |
| Notas: | SCIELO |