Man

Nicolás Javier Pizarro Aránguiz

Investigador

Instituto de Investigaciones Agropecuarias INIA

Osorno, Chile

Líneas de Investigación


relacion entre salud animal, humana y medio ambiente " una salud" , calidad e inocuidad alimentaria; salud publica; innovación pecuaria

Educación

  •  Ciencias Veterinarias y Pecuarias, UNIVERSIDAD DE CHILE. Chile, 2008
  •  Doctorado en Ciencias Silvoagropecuarias y Veterinarias , UNIVERSIDAD DE CHILE. Chile
  •  Medico Veterinario, UNIVERSIDAD DE CHILE. Chile, 2010

Experiencia Académica

  •   ayudante investigación/académico Part Time

    UNIVERSIDAD DE CHILE

    Chile

    2011 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   Pasantia Doctoral

    Laboratorio dioxinas

    España

    2014 - 2015

  •   analista de remplazo

    Laboratorio farmacología veterinaria

    Chile

    2012 - 2012


 

Article (5)

Impact of environmental variables on PCDD/F and dl-PCB levels in dairy milk of the farming region of Chile
A four-year survey in the farming region of Chile, occurrence and human exposure to polychlorinated dibenzo-p-dioxins and dibenzofurans, and dioxin -like polychlorinated biphenyls in different raw meats
Occurrence, variability and human exposure to Polychlorinated Dibenzo-p-dioxins (PCDDs), Polychlorinated Dibenzofurans (PCDFs) and Dioxin-Like Polychlorinated Biphenyls (DL-PCBs) in dairy products from Chile during the 2011-2013 survey
Withdrawal Times of Oxytetracycline and Tylosin in Eggs of Laying Hens after Oral Administration
Depletion study of three formulations of flumequine in edible tissues and drug transfer into chicken feathers

Proyecto (6)

Improvements on grazing lamb production system as a modulator of soil ingestion rate and their influence on the concentration of selected environmental pollutants and food safety in lamb meat produced in southern Chile
Capacitación y valorización de productos agropecuarios.
“Elaboración de quesos saludables utilizando materias primas ricas en compuestos funcionales del sur de Chile"
Strengthening of analytical capacities for the establishment of the food safety area at INIA Remehue=> microbiological and chemical contaminants monitoring on feed and food from animal origin products
Determinación de la contaminación por PCDD/Fs y DL-PCBs en productos de origen animal"
Evaluación de los períodos de carencia de quinolonas y fluorquinolonas en polos broiler=> primer estudio nacional considerando las nuevas restriciones de estos fármacos por organismos internacionales
6
Nicolás Pizarro

Investigador

Alimentos

Instituto de Investigaciones Agropecuarias INIA

Osorno, Chile

5
Nicolás Pizarro

Investigador

medio ambiente y nutricion animal

INIA

Osorno, Chile

4
Betty San Martin

Directora

Ciencias Clínicas

UNIVERSIDAD DE CHILE, FAC. CIENCIAS VETERINARIAS Y PECUARIAS

Santiago, Chile

3
Aldo Maddaleno

JEFE DE LABORATORIO

CIENCIAS CLINICAS

Universidad de Chile

Metropolitana, La Pintana, Chile

2
Diego García

N/A

Independiente

El Tabo, Chile

2
Javiera Cornejo

PROFESORA ASOCIADA

Medicina Preventiva

FAVET, Universidad de Chile

Santiago, Chile

2
Cristóbal Galbán

Profesor Titular

Centro de Genómica, Ecología y Medio Ambiente

Universidad Mayor de Chile

Santiago de Chile, Chile

1
Hector Hidalgo

profesor, invetigador, director del laboratorio

Patologia Animal

Universidad de Chile

Santiago, Chile

1
Lisette Lapierre

PROFESOR ASISTENTE

MEDICINA PREVENTIVA

UNIVERSIDAD DE CHILE

Santiago, Chile

1
Pablo Ruiz

Associate Professor

Instituto de Salud Poblacional

UNIVERSIDAD DE CHILE

Santiago, Chile