Man

Cristián Jascha Jacob Grez

Profesor Asistente

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

Líneas de Investigación


Mis líneas de investigación son entender cómo factores de pre y poscosecha afectan la sobrevivencia de bacterias patógenas de humano en el tejido foliar y el desarrollo y aplicación de tecnologías para prolongar la vida en poscosecha de hortalizas.

Educación

  •  Graduate Group in Horticulture & Agronomy, UNIVERSITY OF CALIFORNIA- DAVIS. Estados Unidos, 2021
  •  Fisiología y Producción Vegetal, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2013
  •  Ciencias Vegetales, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2011

Experiencia Académica

  •   Profesor Asistente Full Time

    PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE

    Agronomía

    Santiago, Chile

    2021 - A la fecha


 

Article (7)

Intraspecies competition among <i>Salmonella enterica</i> isolates in the lettuce leaf apoplast
Dual transcriptomic analysis reveals metabolic changes associated with differential persistence of human pathogenic bacteria in leaves of Arabidopsis and lettuce
Human Pathogen Colonization of Lettuce Dependent Upon Plant Genotype and Defense Response Activation
Surface Inoculation and Quantification of Pseudomonas syringae Population in the Arabidopsis Leaf Apoplast
Advances in breeding and biotechnology of legume crops
Pre- and postharvest attributes of muskmelon cultivars for fresh-cut cubes
Yield and Quality of Grafted Watermelon Grown in a Field Naturally Infested with Fusarium Wilt

NewsItem (1)

A Severe Outbreak of Charcoal Rot in Cantaloupe Melon Caused by Macrophomina phaseolina in Chile

Proyecto (2)

A green approach to isolate antifungal and antimicrobial compounds from Chilean native plants through sequential NADES-based extraction
Metabolic preconditioning and defense response capacity of lettuce under nitrogen fertilization regimes impacting Salmonella leaf colonization

Review (1)

Breeding Crops for Enhanced Food Safety
11
Cristián Jacob

Profesor Asistente

Ciencias Vegetales

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

1
Basilio Carrasco

Scientific Director

Centro de Estudios en Alimentos Procesados (CEAP)

Talca, Chile

1
Andrés Schwember

Profesor Asociado

Ciencias Vegetales

PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATÓLICA DE CHILE

Santiago, Chile