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Carlos Alberto Huenchuleo Pedreros

Director centro Ceres

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Quillota, Chile

Líneas de Investigación


Valoración económica de servicios ecosistémicos; análisis de preferencias, sostenibilidad de sistemas alimentarios

Educación

  •  Agronomía, UNIVERSIDAD DE TALCA. Chile, 2000
  •  Master in International Agribusiness, GEORG-AUGUST-UNIVERSITÄT GÖTTINGEN. Alemania, 2005
  •  Ingeniero Agrónomo, UNIVERSIDAD DE TALCA. Chile, 2000
  •  Economía de los recursos naturales, Georg-August University. Alemania, 2011

Experiencia Académica

  •   Director Ejecutivo Full Time

    Centro Regional de Investigación e Innovación para la Sostenibilidad de la Agricultura y los Territorio Rurales

    Quillota, Chile

    2021 - A la fecha

  •   Profesor auxiilar Full Time

    PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE VALPARAISO

    Ciencias agrarias y de los alimentos

    Quillota, Chile

    2013 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   Agrónomo

    Universidad de Talca

    Chile

    2000 - 2002

  •   Profesional de apoyo

    Instituto de Desarrollo Agropecuario - INDAP

    Chile

    2007 - 2007

  •   Investigador asistente

    Universidad de Talca

    Chile

    2005 - 2007

  •   Investigador

    Universidad de Talca

    Chile

    2012 - 2013


 

Article (12)

Residents’ valuation of ecosystem services in a Mediterranean coastal dune ecosystem: The case of the Ritoque dunes in central Chile
Influence of Land Use Changes on the Longavi Catchment Hydrology in South-Center Chile
The market-society-policy nexus in sustainable agriculture
Carbon footprint of southern hemisphere fruit exported to Europe: The case of Chilean apple to the UK
Sustainability transition pathways through ecological intensification: an assessment of vegetable food systems in Chile
Transitioning to the safe and just space inside 'the doughnut' by means of agroecological niche food systems: insights from Chile and Uruguay
Sustainability of Quinoa in Rainfed Agricultural Systems: A Case Study on the O'Higgins Region, Chile
Economic valuation of ecosystem services in the Aconcagua River watershed of Chile.
Germination Temperature and the Effect of Storage Time on the Seed Viability of Zephyra elegans (Tecophilaeaceae)
Actitudes y preferencias hacia la conservación de semillas tradicionales: Caso zanahoria de la comunidad indígena de San Francisco de Chiuchiu, Norte de Chile
Recommendations for Capacity Development in Water Resources Engineering and Environmental Management in Latin America
Social psychology predictors for the adoption of soil conservation measures in Central Chile

Note (2)

Effect of temperature and scarification on seed germination of Conanthera spp. (Tecophilaeaceae)
Attitudinal determinants of willingness-to-pay for river ecosystem improvements in central Chile: A choice experiment

Review (1)

Characterizing diversity of food systems in view of sustainability transitions. A review
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Carlos Huenchuleo

Director centro Ceres

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Quillota, Chile

2
Alexis Vidal

Associate Professor

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Quillota, Chile

2
Patricia Peñaloza

Profesor Adjunto

Producción vegetal

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Quillota, Chile

1
Pablo Villalobos

PROFESOR ASISTENTE

UNIVERSIDAD DE TALCA

TALCA, Chile

1
Juan Celis

Profesor Titular

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Valparaíso, Chile

1
Pablo Olguín

Estudiante / Investigador

Ciencias Vegetales

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

1
Hector Moya

Estudiante de doctorado

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Quillota, Chile

1
Pedro Mondaca

Investigador Postdoctoral

Centro de Biotecnología CBDAL

Universidad Técnica Federico Santa María

Valparaíso, Chile