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Carolina Paz Fredes González

Profesor Asistente

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

Líneas de Investigación


Química de productos naturales (antocianinas), Ciencia de los alimentos, Alimentos Saludables

Educación

  •  Ingeniero Agrónomo, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE VALPARAISO. Chile, 1996
  •  Ciencias de la Agricultura, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2004
  •  Ciencias de la Agricultura, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2013

Experiencia Académica

  •   Profesor Part Time

    UNIVERSIDAD DE CHILE

    Ciencias Químicas y Farmacéuticas

    Santiago, Chile

    2016 - A la fecha

  •   Profesor Asistente Full Time

    PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE

    Medicina

    Santiago, Chile

    2018 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   Investigadora Asociada Full Time

    Universidad de Chile

    Santiago, Chile

    2015 - 2017

  •   Secretaria Ejecutiva CFMA Part Time

    Asociación Nacional de Productores de Semillas. Comité Fitomejoradores (CFMA)

    Santiago, Chile

    2014 - 2015

  •   Directora de I+D+i de área de Ingredientes Funcionales Full Time

    Altalena SA

    Santiago, Chile

    2007 - 2008

  •   Asistente de Investigación Full Time

    Universidad de Chile. Facultad de Ciencias Agronómicas

    Santiago, Chile

    2004 - 2007

  •   Asistente de Investigación Part Time

    Pontificia Universidad Católica de Valparaíso. Facultad de Agronomía

    Quillota, Chile

    1996 - 2005

  •   Gerente de Producción Part Time

    Agrícola Fiorita LTDA

    Quillota, Chile

    1996 - 2002


 

Article (15)

Stability and bioaccessibility of anthocyanins from maqui (Aristotelia chilensis [Mol.] Stuntz) juice microparticles
The Microencapsulation of Maqui (Aristotelia chilensis (Mol.) Stuntz) Juice by Spray-Drying and Freeze-Drying Produces Powders with Similar Anthocyanin Stability and Bioaccessibility
The Encapsulation of Anthocyanins from Berry-Type Fruits. Trends in Foods
Anthocyanin profiling of wild maqui berries (Aristotelia chilensis [Mol.] Stuntz) from different geographical regions in Chile.
Comparison of total phenolic, total anthocyanin and antioxidant activity of polyhphenol-rich fruits grown in Chile.
The powerful colour of the maqui (Aristotelia chilensis [Mol.] Stuntz) fruit
Volatile compounds of unifloral honey and floral nectar from Quillaja saponaria
Antioxidant and antimicrobial activity of unifloral honeys of plants native to Chile
Phenolic profiles of nectar and honey of Quillaja saponaria Mol. (Quillajaceae) as potential chemical markers
Polyphenol content and antioxidant activity of maqui (Aristotelia chilensis [Mol.] Stuntz) during fruit development and maturation in Central Chile
Antioxidantes en berries nativos chilenos
Contenidos de metales pesados en suelos cercanos a un relave cuprífero chileno
Antioxidants in chilean berries.
RELACION ENTRE EL ORIGEN FLORAL Y EL PERFIL DE ELEMENTOS MINERALES EN MIELES CHILENAS
Heavy metals and other trace elements contents in Chilean honey

BookSection (3)

Maqui (Aristotelia chilensis (Mol.) Stuntz)
Drying and preservation of polyphenols
Chilean plants as a source of polyphenols
5
Carolina Fredes

Profesor Asistente

Ciencias de la Salud, Carrera de Nutrición y Dietética

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

2
Javier Parada

Profesor asociado

ICYTAL

UNIVERSIDAD AUSTRAL DE CHILE

Valdivia, Chile

2
Paz Robert

Prof. Titular

Ciencia de los Alimentos y Tecnología Química

UNIVERSIDAD DE CHILE

Santiago, Chile