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Ana Maria Molina Rugiero

Directora Nacional de Escuela

Universidad Santo Tomás

Santiago, Chile

Líneas de Investigación


Managing and coordinating research development, technology transfer, intelectual propierty protection, applied research, in biotechnology, environmental and food safety topics

Educación

  •  Bioquimica, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2001
  •  Título Profesional de Bioquímico, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2004
  •  Ingeniería Química y Bioprocesos, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2008
  •  Ingeniería Química y Bioprocesos, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2008

Experiencia Académica

  •   Directora de Escuela Full Time

    Universidad San Sebastian

    Facultad de Ingeniería y Tecnología

    Santiago, Chile

    2018 - 2018

  •   Secretaria Académica (Vicedecana) Full Time

    universidad san sebastian

    Facultad de Ingeniería y Tecnología

    santiago, Chile

    2014 - 2018

  •   Directora de Carrera Full Time

    universidad san sebastian

    Facultad de Ingeniería y Tecnología

    santiago, Chile

    2011 - 2014

  •   Directora de Investigación Full Time

    universidad san sebastian

    Concepcion, Chile

    2010 - 2013

  •   Académico Full Time

    universidad san sebastian

    Facultad de Ingeniería y Tecnología

    santiago, Chile

    2008 - 2018

Experiencia Profesional

  •   Investigador de Postdoctorado Full Time

    Fraunhofer Institute IME

    Schmallenberg, Alemania

    2009 - 2010

  •   Asesor científico Other

    Neos

    santiago, Chile

    2008 - 2009

  •   Investigador visitante Full Time

    The Australian Wine Research Institute

    Adelaida, Australia

    2005 - 2006

  •   Directora Ejecutiva Full Time

    Fundación MERI, Centro de Investigación Melimoyu Ecosystem Research Institute

    Santiago, Chile

    2018 - 2021


 

Article (5)

Characterization and Dynamic Behavior of Wild Yeast during Spontaneous Wine Fermentation in Steel Tanks and Amphorae
Characterization of Selected Organic and Mineral Components of Qvevri Wines
Differential synthesis of fermentative aroma compounds of two related commercial wine yeast strains
Influence of wine fermentation temperature on the synthesis of yeast-derived volatile aroma compounds
Genetic organization of the catabolic plasmid pJP4 from Ralstonia eutropha JMP134 (pJP4) reveals mechanisms of adaptation to chloroaromatic polluants and evolution of specialized chloroaromatic degradation pathways.

Proyecto (1)

• Volatile compounds production by Saccharomyces cerevisiae in white and red wine fermentation conditions, and expression of involved genes
6
Ana Molina

Directora Nacional de Escuela

Departamento de Ciencias Básicas

Universidad Santo Tomás

Santiago, Chile

5
Eduardo Agosin

Full Professor

Chemical and Bioprocess Engineering

PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE

Santiago, Chile