Man

María Carolina Moreno Constenla

Académica

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

Líneas de Investigación


Educación

  •  Ingeniería Química y Bioprocesos, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2012
  •  Ingeniería Química y Bioprocesos, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2007
  •  Ingeniera Civil de Industrias diploma Bioprocesos, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2007
  •  Ingeniería Química y Bioprocesos, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2005
  •  - Continuing Education Certificate in Teaching Innovation, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2019

Experiencia Académica

  •   Académica Part Time

    PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE

    Ingeniería

    Santiago, Chile

    2013 - 2016

  •   Académica Full Time

    PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE

    Ingeniería

    Santiago, Chile

    2016 - At present

Experiencia Profesional

  •   Encargada de Calidad Part Time

    Mundo Marino Ltda.

    Santiago, Chile

    2005 - 2005

  •   Asesora de presidencia Part Time

    CONICYT

    Santiago, Chile

    2012 - 2013

  •   Ingeniera de Proyectos Part Time

    Agrícola e Industrial EL Boldo S.A.

    Santiago, Chile

    2011 - 2014

  •   Sub-rente de Innovación, Desarrollo y Calidad Full Time

    Agrícola e Industrial EL Boldo S.A.

    Santiago, Chile

    2015 - 2016


 

Article (8)

Rheological and tribological properties of seaweed powders as thickeners for liquid foods
Developing Core/Shell Capsules Based on Hydroxypropyl Methylcellulose and Gelatin through Electrodynamic Atomization for Betalain Encapsulation
Effect of Extrusion Temperature and Feed Moisture Content on the Microstructural Properties of Rice-Flour Pellets and Their Impact on the Expanded Product
Teaching Engineering and Food: From Traditional Approaches to a Flipped Course on Gastronomic Engineering
Microstructural approach to understand oil absorption during vacuum and atmospheric frying
Effect of food surface roughness on oil uptake by deep-fat fried products
Evaluating the Ability of Different Characterization Parameters to Describe the Surface of Fried Foods
A different perspective to study the effect of freeze, air, and osmotic drying on oil absorption during potato frying
9
Pedro Bouchon

Profesor Titular

Ingeniería Química y Bioprocesos

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

8
María Moreno

Académica

Departamento de Ingeniería Química y Bioprocesos

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

1
ELIEZER VELASQUEZ

Researcher

Universidad of Santiago, Chile

Santiago de Chile, Chile

1
Natalia Brossard

Profesor asistente

Fruticultura y Enología

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

1
Adrián Rojas

Profesor adjunto I

Ingeniería Industrial/Ingeniería Química

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

1
Veronica Dueik

Pontificia Universidad Catolica de Chile

Santiago, Chile

1
ABEL GUARDA

Full Professor

Food Science and Technology Department

UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

Santiago, Chile