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John Axel Quiñones Diaz

Investigador Postdoctoral

Universidad de La Frontera

Temuco, Chile

Líneas de Investigación


Calidad de carne Biología Molecular Lipidómica.

Educación

  •  Biología Celular y Molecular Aplicada, UNIVERSIDAD DE LA FRONTERA. Chile, 2018
  •  Biotecnología, UNIVERSIDAD DE LA FRONTERA. Chile, 2012

Experiencia Académica

  •   Pofesor Participante Other

    UNIVERSIDAD DE LA FRONTERA

    Ciencias Agroperuas y Forestales

    Temuco, Chile

    2016 - A la fecha

  •   Docente Part Time

    UNIVERSIDAD MAYOR

    Temuco, Chile

    2016 - 2016

Experiencia Profesional

  •   Asitente de Investigación Full Time

    Universidad de La Frontera

    TEMUCO, Chile

    2012 - 2018

  •   Asitente de Investigación Part Time

    INIA CARILLANCA

    TEMUCO, Chile

    2019 - 2019

  •   Investigador POST DOCTORAL Full Time

    Universidad de La Frontera

    TEMUCO, Chile

    2019 - A la fecha


 

Article (14)

Effect of in vitro cold acclimation of Deschampsia antarctica on the accumulation of proteins with antifreeze activity
Effects of aging and dietary supplementation with polyphenols from Pinus taeda hydrolysed lignin on quality parameters, fatty acid profile and oxidative stability of beef
Changes in Atlantic salmon (Salmo salar) sperm morphology and membrane lipid composition related to cold storage and cryopreservation
Effect of canola oil on meat quality and fatty acid profile of Araucano creole lambs during fattening period
Effects of dietary supplementation with Pinus taeda hydrolyzed lignin on in vivo performances, in vitro nutrient apparent digestibility, and gas emission in beef steers
Genetic diversity and phylogenetic relationship among araucana creole sheep and Spanish sheep breeds
Omega-3 and Polyunsaturated Fatty Acids-Enriched Hamburgers Using Sterol-Based Oleogels
Research Article Estimation of variance components for carcass and production traits in Guzerat cattle
Dietary inclusion of fish oil changes the semen lipid composition but does not improve the post-thaw semen quality of ram spermatozoa
Genetic polymorphism in meat fatty acids in Auraucano Creole sheeps.
Genotyping of BMPR1-B, BMP-15 and GDF-9 genes in Chilean sheep breeds and association with prolificacy
Identificación de polimorfismos G1 y G8 (gen GDF9) en el ovino criollo Arucano
Detección del polimorfismo en el gen del receptor de melatonina (MT1) en la oveja criolla Araucana
PUFA SUPPLEMENTATION ATTENUATES THE CARDIAC DAMAGE INDUCED BY ISCHEMIA-REPERFUSION THROUGH THE INDUCTION OF AN ANTIOXIDANT AND ANTINFLAMMATORY MECHANISM IN RATS

Proyecto (7)

Elaboración de cecinas artesanales en la Región de La Araucanía reducidas en sodio y ácidos grasos saturados y enriquecidas con fibra dietaria obtenida de avena
¿Does hair’s fatty acids a predictor of fatty acid profile on ruminant products?
Producción animal con valor agregado para desarrollar productos cárnicos más saludables
“Identificación de polimorfismos en el gen Acido Graso Sintasa (FASN) como marcadores genéticos para la selección de ovinos con menor contenido graso”
“Vinculación de la cadena de valor de la carne ovina regional=> Implementación de bases tecnicas-comerciales para desarrollar productos ovinos diferenciados”
Reproductive prolificacy in Araucano Creole sheep is associated to polymorphisms in BMP-15 and GDF-9 genes?
" Presencia de variantes alélicas asociadas a características reproductivas en ovinos criollos araucanos".
7
John Quiñones

Investigador Postdoctoral

Ingeniería Química

Universidad de La Frontera

Temuco, Chile

2
David Cancino

Docente Adjunto

Universidad Mayor de Chile

Temuco, Chile

1
Silvana Bravo

Académico

Instituto de Producción Animal

Universidad Austral de Chile

Valdivia, Chile

1
Nestor Sepulveda

Profesor Titular A

Producción Agropecuaria

Universidad de La Frontera

TEMUCO, Chile

1
Rommy Díaz

Académico

Departamento de Ciencias Básicas

Universidad de La Frontera

Temuco, Chile