Man

Daniela Paz Soto Madrid

Académica

Universidad de Chile

Santiago, Chile

Líneas de Investigación


Ingredientes naturales y funcionales

Educación

  •  Tecnología de Alimentos, UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE. Chile, 2023

Experiencia Académica

  •   Académico Full Time

    UNIVERSIDAD DE CHILE

    Ciencias Agronómicas

    Santiago, Chile

    2025 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   Academico Part Time

    Universidad Tecnológica Metropolitana (UTEM)

    Santiago, Chile

    2012 - 2023

  •   Academico Part Time

    Universidad de Santiago (USACH)

    Santiago, Chile

    2020 - 2025

  •   Academico Full Time

    Universidad de Chile

    Santiago, Chile

    2025 - A la fecha


 

Article (7)

Upcycling Walnut Green Husk: Polyphenol-Rich Extracts from Traditional vs. Organic Crops for Spray-Dried Vegan Additive Development
Development and Characterization of a Natural Antioxidant Additive in Powder Based on Polyphenols Extracted from Agro-Industrial Wastes (Walnut Green Husk): Effect of Chickpea Protein Concentration as an Encapsulating Agent during Storage
Circular Economy: Obtaining and Encapsulating Polyphenolic Compounds from Agroindustrial Waste
Structural and Physicochemical Characterization of Extracted Proteins Fractions from Chickpea (Cicer arietinum L.) as a Potential Food Ingredient to Replace Ovalbumin in Foams and Emulsions
Dependence of the Ripeness Stage on the Antioxidant and Antimicrobial Properties of Walnut (Juglans regia L.) Green Husk Extracts from Industrial By-Products
Active food additive based on encapsulated yerba mate (Ilex paraguariensis) extract=> Effect of drying methods on the oxidative stability of a real food matrix (mayonnaise).
The Genetic Basis of Natural Variation in Oenological Traits in Saccharomyces cerevisiae

BookReview (1)

Effect of ripeness stage of green walnut (Juglans regia L.) husk on antioxidant and antimicrobial activity of hydroethanolic extracts, affecting onto oxidative stability of mayonnaise

Proyecto (5)

Formación de conjugados moleculares proteína vegetal- polifenol para su aplicación en emulsiones plant-based: Efecto de la estructura química del polifenol en la protección de ácidos grasos poliinsaturados durante la digestión in vitro
Micro/nano encapsulación de compuestos activos provenientes de un desecho de la industria de la nuez
Impacto en la seguridad y calidad de productos fruti-horticolas descontaminados por luz UV-C asistida por otras tecnologías"-
Genetic and molecular improvement of yeasts for wine making
Estudio genético molecular de fenotipos de interés enológico en levaduras vínicas endémicas
2
Silvia Matiacevich

Académico

Ciencia y Tecnología de los Alimentos

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

4
Marlen Gutierrez

Investigador

Centro para el Desarrollo de la Nanociencia y Nanotecnologia

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

1
César Echeverría

DIRECTOR DE INVESTIGACIÓN

Medicina

Universidad de Atacama

COPIAPO, Chile

2
Rommy Zúñiga

Académico Jornada Completa

Biotecnología

Universidad Tecnológica Metropolitana

Santiago, Chile

7
Daniela Soto

Académica

Agroindustria y Enología

Universidad de Chile

Santiago, Chile