Man

Pedro Santiago Melin marin

PROFESOR ASOCIADO

UNIVERSIDAD DE CONCEPCION

CHILLAN, Chile

Líneas de Investigación


BIOPROCESS TECHNOLOGY; AGRICULTURAL FOOD PRODUCT DEVELOPMENT; PHYSICAL  PROPERTIES OF BIOMATERIALS; FOOD PROCESS AND PROCESSING OF AGRICULTURAL AND ANIMAL MATERIALS; RENEWABLE ENERGIES  (BIOFUELS); AGRICULTURAL-INDUSTRIAL AUTOMATION; AGRICULTURAL-

Educación

  •  Agronmist, Universidad de Concepcion Campus Chillan. Chile, 1977
  •  Agricultural Engineering, Cal Poly State University San Luis Obispo California. Chile, 1981

Experiencia Académica

  •   ASSOCIATE PROFESSOR 44 horas semanales

    UNIVERSIDAD DE CONCEPCION

    CHILLAN, Chile

    Sin Información - Sin Información

  •   Prof Instructor- Profesor Asistente Full Time

    Universidad de Concepcion

    De Agronomia

    Chillán, Chile

    1977 - 1988

Experiencia Profesional

  •   Ingeneiro de Procesos Full Time

    Chiletabacos

    Casablanca, Chile

    1988 - 1989


 

Article (8)

Morpho-colorimetric characterization of the perigonium of the Alstroemeria pulchra complex (Alstroemeriaceae, Alstroemerieae) as an aid to delimit its infraspecific taxa
The Effect of Visible Light on the Postharvest Life of Tomatoes (<i>Solanum lycopersicum</i> L.)
Use of a Copper- and Zinc-Modified Natural Zeolite to Improve Ethylene Removal and Postharvest Quality of Tomato Fruit
Is Alstroemeria pulchra Sims var. maxima Phil. (Alstroemeriaceae) a member of the A-magnifica Herbert complex?: A colorimetric study of outer and inner flower tepals
Is Alstroemeria pulchra Sims var. maxima Phil. (Alstroemeriaceae) a member of the A. magnifica herbert complex?: A colorimetric study of outer and inner flower tepals [¿Es Alstroemeria pulchra Sims var. maxima Phil. (Alstroemeriaceae) un miembro del complejo A. magnifica Herbert?: Estudio colorimétrico de los tépalos externos e internos de la flor]
Protein stabilisation of Chardonnay wine using trisacryl and bentonite: a comparative study
Effect of vacuum microwave drying on the quality and storage stability of strawberries
Physical, chemical and nutritional characteristics of puffed quinoa

ConferencePaper (1)

Effect of drying temperature and air speed on cichoric acid and alkylamide content of Echinacea purpurea

Proyecto (1)

TRANSFERENCIA ESCALAMIENTO NIVEL PILOTO PARA LA EXTRACCIÓN DE BIOACTIVOS MEDIANTE ULTRASONIDO. Codigo 40044413-0 . PEP: 78/F/23/GQ02/1.04.01.
10
Pedro Melin

PROFESOR ASOCIADO

DE AGROINDUSTRIAS

UNIVERSIDAD DE CONCEPCION

CHILLAN, Chile

2
Eduardo Ruiz

Profesor Asociado

Botánica

Universidad de Concepción

Concepción, Chile

2
Johannes De Bruijn

Profesor Asociado

Agroindustrias

Universidad de Concepción

Chillán, Chile

1
Norberto Abreu

Académico

Ingeniería Química

Universidad de La Frontera

Temuco, Chile

1
Oscar Toro

Profesor Asistente

Departamento de Botanica

Universidad de Concepción

Concepcion, Chile

1
Hector Valdes

UNIVERSIDAD CATOLICA DE LA SANTISIMA CONCEPCION

CONCEPCION, Chile

1
Jorge Campos

Académico

Producción Animal

Universidad de Concepción

Chillán, Chile

1
Ignacio Serra

Profesor Asociado

Producción Vegetal

Universidad de Concepción

Chillán, Chile

1
susana Fischer

Profesor asistente

Producción Vegetal

Universidad de Concepion

Chillan, Chile

1
carlos baeza

UNIVERSIDAD DE CONCEPCIÓN

Concepción, Chile

1
ana valdebenito

Jefe de Laboratorio

Agroindustrias

Universidad de Concepción

Chillán, Chile

1
Nicolás Villalobos

Académico a honorarios

Ciencias Básicas

Universidad del Bío-Bío

Chillán, Chile