Johannes_de_bruijn.jpg_thumb90

Johannes Petrus De Bruijn Beentjes

Profesor Asociado

Universidad de Concepción

Chillán, Chile

Líneas de Investigación


Calidad en postcosecha de fruta y hortalizas; Valorización de residuos agroindustriales; Industrialización de productos vitivinícolas.

Educación

  •  Ingeniería Química, UNIVERSIDAD DE CONCEPCION. Chile, 2005
  •  Bioprocess Technology, DELFT UNIVERSITY OF TECHNOLOGY. Holanda, 1993
  •  Food Science, AGRICULTURAL UNIVERSITY OF WAGENINGEN. Holanda, 1990

Experiencia Académica

  •   Profesor Asociado Full Time

    UNIVERSIDAD DE CONCEPCION

    Ingeniería Agrícola

    Chillán, Chile

    1994 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   Laboratory Assistant Full Time

    Parenco Pulp and Paper

    Renkum, Holanda

    1990 - 1990

  •   Research Assistant - Farma General Full Time

    DSM ANDENO

    Venlo, Holanda

    1994 - 1994

  •   Research Assistant - Practical Work - Biotechnology Full Time

    AVEBE

    Foxhol, Holanda

    1989 - 1989


 

Article (26)

Optimization of Ultrasound-Assisted Extraction of Dietary Fiber from Yellow Dragon Fruit Peels and Its Application in Low-Fat Alpaca-Based Sausages
The Effect of Visible Light on the Postharvest Life of Tomatoes (<i>Solanum lycopersicum</i> L.)
Antibacterial Effect of a Copper Surface in the Germination of Alfalfa Seeds (Medicago sativa L.)
Physical, chemical and nutritional characteristics of puffed quinoa
Use of a Copper- and Zinc-Modified Natural Zeolite to Improve Ethylene Removal and Postharvest Quality of Tomato Fruit
Effect of Doping Natural Zeolite with Copper and Zinc Cations on Ethylene Removal and Postharvest Tomato Fruit Quality
Characterization of an Antioxidant-Enriched Beverage from Grape Musts and Extracts of Winery and Grapevine By-Products
Evaluation of fine organic mixtures for treatment of acid mine drainage in sulfidogenic reactors
Microorganismos antagonistas que inhiben el desarrollo de patógenos en post-cosecha en limones (Citrus limon L.)
Aroma characterization of grape juice enriched with grapevine by-products using thermomaceration
Effect of thermomaceration and enzymatic maceration on phenolic compounds of grape must enriched by grape pomace, vine leaves and canes
Effect of Vacuum Microwave Drying on the Quality and Storage Stability of Strawberries
Effect of vacuum microwave drying on the quality and storage stability of strawberries
Effect of non-protein factors on heat stability of Chilean Sauvignon Blanc wines
Quality retention in strawberries dried by emerging dehydration methods
Fractionation of Sauvignon wine macromolecules by ultrafiltration and diafiltration: Impact of protein composition on white wine haze stability
Impact of white wine macromolecules on fractionation performance of ultrafiltration membranes
Biodiesel production in a jet flow stirred reactor
Continuous Stabilization of Chardonnay with Ion-Exchage Resin: Influence on Protein and Phenolic Profile of Wine
Continuous stabilization of Chardonnay with ion-exchange resin: Influence on protein and phenolic profiles of wine
Protein stabilisation of chardonnay wine using trisacryl and bentonite: a comparative study
Improvement of wine crossflow microfiltration by a new hybrid process
Analysis of the fouling mechanisms during cross-flow ultrafiltration of apple juice
Ultrafiltration Performance of Carbosep Membranes for the Clarification of Apple Juice
Influence of Crossflow Ultrafiltration on Membrane Fouling and Apple Juice Quality
Pasteurisation of Apple Juice by Using Microwaves

ConferencePoster (1)

Effect of the use of reduced graphene modified “black {001} TiO2” nanosheets on ethylene removal and quality attributes of storage tomatoes

Patent (1)

Proceso para la elaboración de una bebida enriquecida en antioxidantes que comprende las etapas de generar un jugo de uva no enriquecido, mezclarlo con hojas, tallos y piel con semillas por separado y combinarlos en una proporción de 1:2:2, pasteurización de la mezcla de jugos, clarificación y envasado.

Proyecto (15)

Low temperature photocatalytic oxidation of ethylene emissions from fruit warehouses and cold-storage facilities using hydrophobic zeolites doped with zinc and copper oxide nanoparticles under high relative humidity
Sprouting life. Aseguramiento de inocuidad para semillas germinadas destinadas al consumo humano.
Uso integral de la vid en la elaboración de jugo de uva enriquecido con antioxidantes
Implementación de un modelo integrado para la promoción de estilos de vida saludable y prevención de la obesidad
Jugo de uva enriquecido con antioxidantes obtenidos de la piel de la uva a través de la modificación de su actual proceso productivo
ATMOSPHERIC FREEZE-IMPINGEMENT DRYING AND ROTARY MICROWAVE VACUUM DRYING OF BIOMATERIALS
Tratamiento anaeróbico de biomasa orgánico con biofilm celulósico para la producción de biogás enriquecido y biofertilizante carbonado
Desarrollo de reactores de alta conversión para el cultivo de microalgas oleicas y producción de biodiesel
THE ROLE OF WINE MACROMOLECULES IN WHITE WINE STABILITY
Estabilización proteica de vinos en continuo por filtración estabilizante
Desarrollo del proceso de adsorción para la estabilización de vino blanco
Desarrollo del cultivo del hongo silvestre Gargal (Grifola gargal) y sus alternativas de procesamiento comercial
Mejora de los Procesos de Clarificación Continua de Vino mediante la Aplicación de Técnicas de Separación por Membrana y Adsorción
Estudio del Ensuciamiento de Membranas de Ultrafiltración por Jugo de Manzana y su Incidencia en la Calidad del Producto Final
Biotransformación de Cr(VI) a Cr(III) mediante Bacterias Inmovilizadas en Redes Macromoleculares Insolubles
12
Johannes De Bruijn

Profesor Asociado

Agroindustrias

Universidad de Concepción

Chillán, Chile

3
Ignacio Serra

Profesor Asociado

Producción Vegetal

Universidad de Concepción

Chillán, Chile

3
Pedro Melin

PROFESOR ASOCIADO

DE AGROINDUSTRIAS

UNIVERSIDAD DE CONCEPCION

CHILLAN, Chile

2
Dietrich von Baer

Profesor Titular

Análisis Instrumental

UNIVERSIDAD DE CONCEPCIÓN - FACULTAD DE FARMACIA

Concepción, Chile

2
Claudia Mardones

Académica

Departamento Análisis Instrumental

UNIVERSIDAD DE CONCEPCIÓN

Concepción, Chile

2
Luis Bustamante

Profesor Asistente

Análisis Instrumental

Universidad de Concepcion

Concepción, Chile

2
ana valdebenito

Jefe de Laboratorio

Agroindustrias

Universidad de Concepción

Chillán, Chile

2
Carola Vergara

Profesor Asociado

Departamento de Análisis Instrumental

Universidad de Concepción

Concepcion, Chile

1
Gustavo Cabrera

Profesor Asistente

Facultad de Ciencias para el Cuidado de la Salud

Universidad San Sebastián, Campus Las tres Pascualas

Concepción, Chile

1
Rodrigo Bórquez

Profesor Titular

UNIVERSIDAD DE CONCEPCION

Concepcion, Chile

1
Pamela Williams

Académico, Director Depto

Produccion Animal

universidad de Concepcion, Facultad de Agronomia

Chillan, Chile

1
Norberto Abreu

Académico

Ingeniería Química

Universidad de La Frontera

Temuco, Chile

1
Hector Valdes

UNIVERSIDAD CATOLICA DE LA SANTISIMA CONCEPCION

CONCEPCION, Chile

1
Maria Gonzalez

UNIVERSIDAD DE CONCEPCION

Chillan, Chile