Man

Daniel Enrique López Angulo

Investigador Postdoctoral

Universidad de Sao Paulo

Sao Paulo, Brasil

Líneas de Investigación


Propiedades Fisicas de Biomateriales Películas comestibles con propiedades antimicrobianas y antioxidantes Ingenieria de tejidos (scaffolds ), interaccion de fibroblastos y celulas mesenquimales Películas a base de biomateriales y nanoarcillas

Educación

  •  Ciencia y Tecnología de los Alimentos, UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE. Chile, 2013

Experiencia Académica

  •   Profesor Part Time

    UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

    Tecnologica

    Santiago, Chile

    2009 - 2013

Experiencia Profesional

  •   Co-investigador Proyecto Dicyt Asociativo Part Time

    Universidad de Santiago de Chile

    Santiago, Chile

    2012 - 2013

  •   Investigador Postdoctorado Full Time

    Universidad de Sao Paulo

    Sao Paulo, Brasil

    2015 - At present


 

Article (8)

Edible film with antioxidant capacity based on salmon gelatin and boldine
Characterization of gelatin/chitosan scaffold blended with aloe vera and snail mucus for biomedical purpose
The Effect of Processing Parameters and Solid Concentration on the Microstructure and Pore Architecture of Gelatin-Chitosan Scaffolds Produced by Freeze-Drying
Assessment of gelatin-chitosan interactions in films by a chemometrics approach
CHARACTERIZATION OF EDIBLE ACTIVE COATING BASED ON ALGINATE-THYME OIL-PROPIONIC ACID FOR THE PRESERVATION OF FRESH CHICKEN BREAST FILLETS
Structural Relaxation of Salmon Gelatin Films in the Glassy State
State diagram of salmon (Salmo salar) gelatin films
Characterization of a Gelatin/Chitosan/Hyaluronan scaffold-polymer
8
Daniel López

Investigador Postdoctoral

Ingenieria de Alimentos / Medicina veterinaria

Universidad de Sao Paulo

Sao Paulo, Brasil

4
Javier Enrione

Profesor Titular

Facultad de Medicina

Universidad de Los Andes

Santiago, Chile

4
Cristian Acevedo

Researcher

Biotechnology

UNIVERSIDAD TÉCNICA FEDERICO SANTA MARÍA

Valparaiso, Chile

3
FERNANDO OSORIO

ACADEMICO J/C

CIENCIA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS

UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

SANTIAGO, Chile

3
Silvia Matiacevich

Académico

Ciencia y Tecnología de los Alimentos

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

1
DONALD BROWN

PROFESOR TITULAR

FACULTAD DE CIENCIAS

UNIVERSIDAD DE VALPARAÍSO

Valparaíso, Chile

1
RUBEN BUSTOS

FULL TIME PROFESOR

CHEMICAL & BIOPROCESS ENGINEERING

UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

Santiago, Chile

1
Patricia Diaz

Academic

University of Connecticut Health Center

Farmington, CT, Estados Unidos

1
olivier skurtys

UNIVERSIDAD TÉCNICA FEDERICO SANTA MARÍA DEPARTAMENTO DE INGENIERÍA MECÁNICA

Santiago, Chile

1
Rodrigo Somoza

Senior Research Associate

Biology

Case Western Reserve University

Cleveland, Estados Unidos

1
Elizabeth Sanchez

INVESTIGADOR

UNIVERSIDAD TÉCNICA FEDERICO SANTA MARÍA

ValparaísO, Chile

1
Ricardo Ceriani

Profesor adjunto

Farmacia

Universidad Valparaíso

Valparaíso, Chile

1
Miguel Fuentes

Postdoctoral researcher

Universidad de Valparaíso

Valparaíso, Chile