Man

Maria Angelica Angelica Fellenberg Plaza

profesor asociado

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

Líneas de Investigación


Inocuidad de productos agropecuarios Desarrollo de ingredientes funcionales y aditivos naturales Nutrición y obesidad

Educación

  •  Ciencias Animales- Nutricion Humana, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2011
  •  Nutrición, UNIVERSIDAD DE CHILE. Chile, 2004

Experiencia Académica

  •   Profesor asociado Full Time

    PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE

    Agronomia e Ingenieria Forestal

    Santiago, Chile

    1995 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   Profesor Asociado Full Time

    Pontificia Universidad Católica de Chile

    Chile

    1995 - A la fecha


 

Article (13)

Manufacture of Whey Protein Hydrolysates Using Plant Enzymes: Effect of Processing Conditions and Simulated Gastrointestinal Digestion on Angiotensin-I-Converting Enzyme (ACE) Inhibitory Activity
Changes in the chemical and in-vitro antihypertensive properties of sweet whey obtained from miniature fresh, Chanco and Gouda-style model cheeses
Oxidative quality and color variation during refrigeration (4 degrees C) of rainbow trout fillets marinated with different natural antioxidants from oregano, quillaia and rosemary
Effect of dietary Quillay polyphenols on the oxidative quality of broiler meat
Effect of dietary vitamin E supplementation on glutathione concentration and lipid and protein oxidation of refrigerated broiler meat
Influence of milk pH on the chemical, physical and sensory properties of a milk-based alcoholic beverage
Influence of using different proportions of cow and goat milk on the chemical, textural and sensory properties of Chanco-style cheese with equal composition
Authentication of retail cheeses based on fatty acid composition and multivariate data analysis
Effect of olive oil in dairy cow diets on the fatty acid profile and sensory characteristics of cheese
Factors affecting consumption of retail milk in Chile
Short communication: Discrimination between retail bovine milks with different fat contents using chemometrics and fatty acid profiling
Antioxidant and bacteriostatic effects of the addition of extract of quillay polyphenols (Quillaja saponaria) in the marinade of broiler chicken
Antioxidants: their effects on broiler oxidative stress and its meat oxidative stability

BookSection (3)

Junaeb’s School Feeding Programs in Chile
Introduction
Polyphenols as Food Antioxidants

Patent (2)

Composición de extracto de quillay para la conservación de alimentos cárnicos, por medio de un efecto antioxidante, libre de solventes orgánicos y purificado para disminuir el contenido de saponinas que comprende polifenoles entre 1,4 y 12% y polisacáridos entre 3,5 y 35%, método para conservar carnes y su uso como antioxidante
Proceso de produccion de peptidos bioactivos obtenidos desde lactosuero mediante la utilizacion de enzimas de origen vegetal

Review (1)

Foodborne bacteria in dairy products: Detection by molecular techniques
3
Maria Sol Morales

Académico

Fomento de la Producción Animal

FAC. CIENCIAS VETERINARIAS Y PECUARIAS, UNIVERSIDAD DE CHILE

Santiago, Chile

1
HERNAN SPEISKY

PROFESOR TITULAR

UNIVERSITY OF CHILE

SANTIAGO, Chile

1
Paula Toro

Associate professor

Instituto de Ciencias Agroalimentarias, Animales y Ambientales

Universidad de O'Higgins

San Fernando, Chile

1
Natalia Brossard

Profesor asistente

Fruticultura y Enología

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

1
Berta Schnettler

Académico

Departamento de Producción Agropecuaria

Universidad de La Frontera

Temuco, Chile

2
Daniel Enríquez

Profesor Asistente

PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE

Chile

19
Maria Angelica Fellenberg

profesor asociado

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

1
Marie Peslerbes

Investigador principal

Facultad de Agronomía

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile