Man

Adrián Esteban González Muñoz

Profesor Investigador

Universidad de los Andes

Santiago de Chile, Chile

Líneas de Investigación


Food Bioactive peptides (antihypertensive and antidiabetic) Food vegetables processing

Educación

  •  Ciencia de Alimentos, UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE. Chile, 2018
  •  Ingeniero de Alimentos, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE VALPARAISO. Chile, 2009

Experiencia Académica

  •   Investigador Postdoctoral ANID Full Time

    UNIVERSIDAD DE LOS ANDES

    Medicina

    Las Condes, Chile

    2019 - 2022

  •   Investigador Postdoctoral FAI-UANDES Full Time

    UNIVERSIDAD DE LOS ANDES

    Medicina

    Las Condes, Chile

    2018 - 2019

  •   Docente Part Time

    UNIVERSIDAD DE LAS AMERICAS

    Facultad de Salud y Ciencias Sociales

    Santiago, Chile

    2022 - 2022

Experiencia Profesional

  •   Profesor Investigador Part Time

    Universidad de los Andes

    Las Condes, Chile

    2022 - At present


 

Article (7)

Production of antihypertensive and antidiabetic peptide fractions from quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) by electrodialysis with ultrafiltration membranes
Rheological and Structural Study of Salmon Gelatin with Controlled Molecular Weight
Influence of extraction variables on the structure and physical properties of salmon gelatin
Optimized methodology for the extraction of free and bound phenolic acids from Chilean Cristalino corn (Zea mays L.) accession
Rapid prediction of moisture content of quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) flour by Fourier transform infrared (FTIR) spectroscopy
Optimization of secoisolariciresinol diglucoside extraction from flaxseed (Linum usitatissimum L.) and isolation by a simple HPLC-UV method
Potential of Chilean Native Corn (Zea mays L.) Accessions as Natural Sources of Phenolic Antioxidants and in Vitro Bioactivity for Hyperglycemia and Hypertension Management

Proyecto (6)

Caracterización de derivados proteicos obtenidos de cereales andinos para su parametrización productiva
PRODUCTION AND CHARACTERIZATION OF ANTIHYPERTENSIVE PEPTIDES FRACTIONATED FROM QUINOA (CHENONOPODIUM QUINOA WILLD.)
Harina de alta proteína de quínoa con actividad funcional.
Obtención de fracciones funcionales para la industria y péptidos bioactivos de quínoa como agentes moduladores del estado fisiológico
Obtención de péptidos bioactivos de origen vegetal - quínoa y amaranto - como agentes moduladores del estado fisiológico
Preliminary studies on the health-relevant functionality of Chilean native maize (Zea mays L.)=> screening of phenolic compounds, antioxidant capacity and in vitro inhibitory potential against key enzymes relevant for hyperglycemia and hypertension
9
Adrián González

Profesor Investigador

Nutrición y Dietética

Universidad de los Andes

Santiago de Chile, Chile

3
Claudia Fuentealba

Associate Professor

Faculty of Agronomic and Food Sciences

Pontificia Universidad Católica de Valparaíso

Valparaíso, Chile

1
Franck Quero

Profesor Asociado

Ingeniería Química, Biotecnología y Materiales

Universidad de Chile

Santiago, Chile

1
Ana Quesille

Investigadora Postdoctoral

Universidad del Desarrollo

Santiago, Chile

1
Franck Quero

Profesor Asistente

Ingeniería Química, Biotecnología y Materiales

Universidad de Chile

Santiago, Chile

1
Silvia Matiacevich

Académico

Ciencia y Tecnología de los Alimentos

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

1
Cristina Padilla

Administrador de laboratorio e Investigador

Centro de Investigaciones Biomedicas

Universidad de Los Andes

Santiago, Chile

1
Ociel Muñoz

Academic, Associate Professor

Instituto de Ciencia y Tecnología de los Alimentos

UNIVERSIDAD AUSTRAL DE CHILE

Valdivia, Chile