Man

Luis Eduardo Moreno Osorio

Jornada Completa

UNIVERSIDAD DEL BIO-BIO

Chillan, Chile

Líneas de Investigación


Determinación espectroscópica de moléculas orgánicas en matrices alimenticias Enseñanza - Aprendizaje de la Química

Educación

  •  Química, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2004

Experiencia Académica

  •   Academico Jornada Completa Full Time

    Universidad del Bio-Bio

    Ciencias

    Chillan, Chile

    2004 - A la fecha


 

Article (14)

Effects of cryoconcentrate blueberry juice incorporation on gelatin gel: A rheological, textural and bioactive properties study
Physicochemical properties of high-pressure treated lentil protein-based nanoemulsions
Effect of drying process assisted by high-pressure impregnation on protein quality and digestibility in red abalone (Haliotis rufescens)
Protein Changes Caused by High Hydrostatic Pressure (HHP)=> A Study Using Differential Scanning Calorimetry (DSC) and Fourier Transform Infrared (FTIR) Spectroscopy
Effects of high hydrostatic pressure (HHP) on the protein structure and thermal stability of Sauvignon blanc wine
Comparative Study on the Larvacidal Activity of Drimane Sesquiterpenes and Nordrimane Compounds against Drosophila melanogaster til-til
Comparative Study on the Larvicidal Activity of Drimane Sesquiterpenes and Nordrimane Compounds against Drosophila melanogaster til-til
CRYSTAL STRUCTURE STUDY OF 1-(2-FURYL)-3-(3-METHYL-2-THIENYL)-PROPENONE, C12H10O2S
CRYSTAL STRUCTURE STUDY OF l-(2-FURYL)-3-(3-METHYL-2-THIENYL)-PROPENONE,C12H10O2S
Effect of Polygodial on Barrier, Optics and Mechanics Properties of Chitosan Films.
Antifeedant activity of some polygodial derivatives
ELECTROCHEMICAL AND COMPUTATIONAL STUDY OF COPPER (II) ALKYLPYRAZOLONE BASED ENAMINE COMPLEX
Regioselective oxidative fragmentation of drimanic terpene alcohols: Ashort, easy and efficient access to natural and synthetic 11-nordrimaneterpenederivatives
A new example of 1 alpha-hydroxylation of drimanic terpenes through combined microbial and chemical processes

Proyecto (8)

Creation of high value added seafood and avocado based products for export based on innovative technologies giving a strong competitive edge to Chile
Aplicación de altas presiones para la estabilización microbiológica y proteica en vinos blancos como alternativa para reducir el uso de sulfuroso y bentonita en la industria del vino
The effects of high pressure treatment on biochemical and physicochemical properties of pre and post rigor fatty fish muscle
Desarrollo e Innovación de productos funcionales cárnicos frescos elaborados a partir de ovinos de la Región del Bío Bío.
Caracterización de Polifenoles y Aromas en Vinos del Valle del Itata e Innovación en el Proceso de Envejecimiento Utilizando Maderas Nativas Chilenas.
Obtención y modificación química de oligosacáridos de quitosano. Determinación estructural y propiedades biológicas de los derivados
Síntesis de compuestos 1,4 - cetoaldehídos α,β - insaturados drimánicos y compuestos drimanglicósidos derivados de poligodial. Estudio de sus propiedades biológicas.
Síntesis de compuestos 1,3 y 1,4 dicarbonílicos. Evaluación de la actividad biológica
9
Luis Moreno

Jornada Completa

Ciencias Básicas

UNIVERSIDAD DEL BIO-BIO

Chillan, Chile

2
Mauricio Cuellar

UNIVERSIDAD DE VALPARAÍSO

Valparaíso, Chile

2
Gipsy Tabilo

Dean of Department

Food Engineering

UNIVERSIDAD DEL BIO BIO

Chillan, Chile

1
Alejandro Madrid

Academico Asociado

Química

Universidad de Playa ancha

Valparaíso, Chile

1
Carolina Herrera

Asistente de Investigación

Ingeniería en Alimentos

Universidad del Bío-Bío

Chillán, Chile

1
Ricardo Villalobos

Académico/Investigador

Ingeniería en Alimentos

University of Bio Bio

Chillán, Chile

1
Iván Montenegro

PROFESOR TITULAR

UNIVERSIDAD DE VALPARAISO

viña del mar, Chile

1
Patricio Oliva

Director de Escuela de Nutrición y Dietética

Nutrición y Salud Pública

Universidad del Bío Bío

Chillán, Chile

1
Yamira Cepero

Investigador PhD

Ingeniería en Alimentos

Universidad del Bío-Bío

Chillán, Chile

1
Roberto Lemus

Assistant Professor

Food Science and Chemical Technology

Universidad de Chile

Santiago, Chile

1
JUAN VILLENA

FULL PROFESSOR

ANATOMY

FACULTA DE MEDICINA. UNIVERSIDAD DE VALPARAISO

VIÑA DEL MAR, Chile

1
Luis Espinoza

Assistant Professor

Chemistry

UNIVERSIDAD TÉCNICA FEDERICO SANTA MARÍA

Valparaíso, Chile

1
Enrique Werner

Académico

Ciencias Básicas

UNIVERSIDAD DEL BIO-BIO

Chillán, Chile

1
Marcelo Preite

Associate Professor

Organic Chemistry

PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATÓLICA DE CHILE

Santiago, Chile

1
Marcela Jarpa

Director de Investigación

Universidad Adventista de Chile

Chillán, Chile

1
Mohamed Dahrouch

Academico

Organica

UNIVERSIDAD DE CONCEPCIÓN

Concepción, Chile

1
Julio Belmar

Académico

Química Orgánica

UNIVERSIDAD DE CONCEPCION

CONCEPCION, Chile

1
Ricardo Villalobos

Profesor Asociado

Ingeniería en Alimentos

Universidad del Bío-Bío

Chillán, Chile