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José Ricardo Pérez Díaz

Investigador Asociado

Centro de Estudios en Alimentos Procesados

Talca, Chile

Líneas de Investigación


Biotecnología vegetal; Compuestos flavonoides en plantas; Tolerancia a estrés abiótico en plantas; Ingeniería genética vegetal;

Educación

  •  Ciencias mención Ingeniería Genética Vegetal, UNIVERSIDAD DE TALCA. Chile, 2013
  •  Ingeniero Agrónomo, UNIVERSIDAD AUSTRAL DE CHILE. Chile, 2004

Experiencia Académica

  •   Profesor Ayudante Other

    UNIVERSIDAD DE TALCA

    Talca, Chile

    2007 - 2008

Experiencia Profesional

  •   Asistente de investigación. Proyecto FONDEF G07I-1003

    Universidad de Talca

    Chile

    2012 - 2013

  •   Asistente de investigación, Proyecto FONDEF D08I1118

    Universidad de Talca

    Chile

    2014 - 2015

  •   Asistente de investigación, Proyecto FONDECYT 1140636

    Universidad de Talca

    Chile

    2015 - A la fecha

  •   Investigador Part Time

    Universidad de Talca

    Talca, Chile

    2017 - A la fecha

  •   Investigador Asociado Full Time

    Centro de Estudios en Alimentos Procesados

    Talca, Chile

    2022 - A la fecha

  •   Investigador Full Time

    Instituto de Investigaciones Agropecuarias

    Santiago, Chile

    2019 - Sin Información


 

Article (13)

Effect of preservation processing on quality attributes and phenolic profile of maqui (Aristotelia chilensis mol. Stuntz) fruit
VviFSK and VviFTK, Two Novel Genes Encoding Putative Non-RD Receptor Kinases Associated with Reproductive Development in Grapevine
Microencapsulation of Anthocyanin Extracted from Purple Flesh Cultivated Potatoes by Spray Drying and Its Effects on In Vitro Gastrointestinal Digestion
Photooxidative stress activates a complex multigenic response integrating the phenylpropanoid pathway and ethylene, leading to lignin accumulation in apple (Malus domestica Borkh.) fruit
Transcriptome analysis reveals potential roles of a barley ASR gene that confers stress tolerance in transgenic rice
Involvement of SchRabGDI1 from Solarium chilense in endocytic trafficking and tolerance to salt stress
New member of the R2R3-MYB transcription factors family in grapevine suppresses the anthocyanin accumulation in the flowers of transgenic tobacco
Pollen Morphology and Boron Concentration in Floral Tissues as Factors Triggering Natural and GA-Induced Parthenocarpic Fruit Development in Grapevine
Populus deltoides Kunitz trypsin inhibitor 3 confers metal tolerance and binds copper, revealing a new defensive role against heavy metal stress
Organ- and stress-specific expression of the ASR genes in rice
VvMATE1 and VvMATE2 encode putative proanthocyanidin transporters expressed during berry development in Vitis vinifera L.
Characterization of a putative grapevine Zn transporter, VvZIP3, suggests its involvement in early reproductive development in Vitis vinifera L
Differential roles for VviGST1, VviGST3 and VviGST4 in proanthocyanidin and anthocyanin transport in Vitis vinifera
6
José Pérez

Investigador Asociado

Centro de Estudios en Alimentos Procesados

Talca, Chile

1
Javier Parada

Profesor asociado

ICYTAL

UNIVERSIDAD AUSTRAL DE CHILE

Valdivia, Chile

1
Lorena Pizarro

Profesor Asistente

Instituto de Ciencias Agroalimentarias, Animales y Ambientales

Universidad de O'Higgins

San Fernando, Chile

1
MARIA TERESA PINO

Jefe de Área Nacional

AREA NACIONAL ALIMENTOS DEL FUTURO

INSTITUTO DE INVESTIGACIONES AGROPECUARIAS

Santiago, Chile

1
Julio Kalazich

Académico

Acuicultura y Recursos Agroalimentarios

Universidad de Los Lagos

Osorno, Chile

1
Cristina Vergara

Investigadora

Centro regional de Investigacion la Platina

Instituto de Investigaciones Agropecuarias (INIA)

Santiago, Chile

1
Simón Ruiz

Académico Jornada Completa

Instituto de Ciencias Biologicas

UNIVERSIDAD DE TALCA

Talca, Chile

1
Anibal Concha

Académico

Universidad Austral de Chile

Valdivia, Chile

1
José Madrid

PhD y Docente

Instituto de Ciencias Biológicas

Universidad de Talca

Talca, Chile

1
Lorena Norambuena

Full Professor

Biology

UNIVERSIDAD DE CHILE

Santiago, Chile