Man

María Fernanda Arias Santé

Investigador Asociado

Instituto de Nutrición y Tecnología de los Alimentos

Santiago, Chile

Líneas de Investigación


He trabajado en Química de Productos Naturales y/o de Alimentos evaluando propiedades farmacológicas. Aportando en el desarrollo de técnicas para identificación (HPLC-ESI-MS/MS) y cultivo celular para evaluación de actividades biológicas.

Educación

  •  Quimica Farmacéutica, UNIVERSIDAD DE CHILE. Chile, 2018

Experiencia Académica

  •   Profesor Ayudante Other

    UNIVERSIDAD DE CHILE

    Ciencias Químicas y Farmacéuticas

    Santiago, Chile

    2016 - 2017


 

Article (1)

Low nanomolar concentrations of a quercetin oxidation product, which naturally occurs in onion peel, protect cells against oxidative damage

Proyecto (3)

Benzofuranones resulting from the oxidation of flavonoids=> Their evaluation as a potentially novel group of antioxidants
Potential of quercetin and structurally-related analogues to protect against the cellular and mitochondrial disturbances induced by non-steroidal anti-inflammatory drugs and to act as ubiquinone-like molecules at the electron transport chain.
Determination of the influence of genotypes on the pharmacological activities of U.molinae leaves, and correlation of these activities with the chemical composition of genotypes and varied agronomic practices.
1
María Arias

Investigador Asociado

Laboratorio de Antioxidantes

Instituto de Nutrición y Tecnología de los Alimentos

Santiago, Chile

1
Marcelo Kogan

Academico

Quimica Farmacologica y Toxicologica

UNIVERSIDAD DE CHILE, FACULTAD DE CIENCIAS QUÍMICAS Y FARMACÉUTICAS

Santiago, Chile

1
Jocelyn Fuentes

JEFA DEL LABORATORIO DE ANTIOXIDANTES

INSTITUTO DE NUTRICION Y TECNOLOGIA DE LOS ALIMENTOS

UNIVERSIDAD DE CHILE

SANTIAGO, Chile

1
Edgar Pastene

Profesor

Ciencias Básias

Universidad del Bío-Bío

Chillán, Chile

1
Elias Atala

Head of Science & Technology

R & D

Q-VANT Bioscience

Santiago, Chile