Man

María José Torres Ossandón

Líneas de Investigación


Ciencia y Tecnología de los Alimentos, Aplicación de Altas Presiones Hidrostáticas en Alimentos, Microbiología de Alimentos, Determinación de Compuestos Bioactivos en Alimentos.

Educación

  •  Doctorado en Ingeniería en Alimentos y Bioprocesos, UNIVERSIDAD DE LA SERENA. Chile, 2019
  •  Magister en Ciencias mención Ingeniería en Alimentos, UNIVERSIDAD DE LA SERENA. Chile, 2015
  •  Licenciado en Ciencias de los Alimentos, UNIVERSIDAD DE LA SERENA. Chile, 2013
  •  Ingeniero en Alimentos, UNIVERSIDAD DE LA SERENA. Chile, 2013

Experiencia Académica

  •   Profesor Laboratorio Bioquímica Part Time

    UNIVERSIDAD DE LA SERENA

    Ciencias

    La Serena, Chile

    2019 - 2019

Experiencia Profesional

  •   Asistente de investigación Full Time

    Universidad de La Serena

    La Serena, Chile

    2013 - 2014

  •   Analista de Alimentos Part Time

    Universidad de La Serena

    La Serena, Chile

    2012 - 2013

Premios y Distinciones

  •   Beca Doctorado Nacional 2016

    UNIVERSIDAD DE LA SERENA

    Chile, 2016

    Beca Doctorado Nro. 21160455


 

Article (10)

Effect of high hydrostatic pressure processing on phytochemicals, antioxidant activity, and behavior ofBotrytis cinereain white grape juice concentrate
Antifungal activity of proteolytic fraction (P1G10) from (Vasconcellea cundinamarcensis) latex inhibit cell growth and cell wall integrity in Botrytis cinerea
Effect of high hydrostatic pressure treatment on physical parameters, ultrastructure and shelf life of pre- and post-rigor mortis palm ruff (Seriolella violacea) under chilled storage
Effects of high hydrostatic pressure processing and supercritical fluid extraction on bioactive compounds and antioxidant capacity of Cape gooseberry pulp (Physalis peruviana L.)
Disease Prevention: An Opportunity to Expand Edible Plant-Based Vaccines?
IMPACT OF HIGH HYDROSTATIC PRESSURE ON PHYSICOCHEMICAL CHARACTERISTICS, NUTRITIONAL CONTENT AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF CAPE GOOSEBERRY PULP (PHYSALIS PERUVIANA L.)
High hydrostatic pressure effect on chemical composition, color, phenolic acids and antioxidant capacity of Cape gooseberry pulp (Physalis peruviana L.)
MATHEMATICAL MODELING OF THIN- LAYER DRYING KINETICS OF CAPE GOOSEBERRY ( PHYSALIS PERUVIANA
Thermodynamic Properties, Sorption Isotherms and Glass Transition Temperature of Cape Gooseberry (Physalis peruviana L.)
Effect of dehydration temperature on physico-chemical properties and antioxidant capacity of goldenberry (Physalis peruviana L.)

BookSection (1)

Plant Proteolytic Enzymes: Their Role as Natural Pharmacophores

Proyecto (4)

IMPACT OF HIGH HYDROSTATIC PRESSURE ON PHYSICO-CHEMICAL CHARACTERISTICS, NUTRITIONAL CONTENT AND FUNCTIONAL PROPERTIES OF CAPE GOOSEBERRY PULP (PHYSALIS PERUVIANA L.).
Effect of high hydrostatic pressure on nutritional and functional properties, antioxidant activity and mineral content of Cape gooseberry (Physalis peruviana L.)
Proyecto FIC-R 2012
Proyecto Núcleo Milenio sobre Biología Fúngica Integrativa y Sintética
4
Antonio Vega

Full Professor

Department of Food Engineering

UNIVERSIDAD DE LA SERENA

La Serena, Chile

3
Roberto Lemus

Assistant Professor

Food Science and Chemical Technology

Universidad de Chile

Santiago, Chile

2
MARIA JOSE GALOTTO

Full Professor

Food Science and Technology Department

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

2
Issis Quispe

Academica

Ingeniería en Alimentos

universidad de La Serena

La Serena, Chile

2
Karina Stucken

Associate Professor

Food Engineering

Universidad de La Serena

La Serena, Chile

1
Gipsy Tabilo

Dean of Department

Food Engineering

UNIVERSIDAD DEL BIO BIO

Chillan, Chile

1
Julia Rubio

Profesor Asistente

Instituto de Ciencias Biomédicas

Universidad Autónoma de Chile

Santiago, Chile

1
Evelyn Silva

Directora Ejecutiva

Vicerrectoria

Universidad Mayor de Chile

Santiago, Chile

1
Johan Macuer

Investigador proyecto FIC-R 30485937-0

Ciencias biomédicas

Universidad Católica del Norte

Coquimbo, Chile

1
CHRISTOPHER CONCHA

Investigador

Acuicultura

Universidad Católica del Norte

Coquimbo, Chile

1
Cristian Ibáñez

Académico/Profesor Asociado

Biología

Universidad de La Serena

La Serena, Chile

1
Jéssica López

Profesor Asociado

ESCUELA DE ALIMENTOS

PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATÓLICA DE VALPARAÍSO

Valparaiso, Chile

1
Fabiola Jamett

Académico e Investigador

Química

Universidad de La Serena

La Serena, Chile

1
VILBETT BRIONES

Académico/Director de Escuela

Ingeniería en Alimentos

UNIVERSIDAD DE LA SERENA

la serena, Chile

1
Raúl Cañas

Asistente de investigación

Ingeniería en alimentos

Universidad de La Serena

la serena, Chile