Man

Nancy Alicia Alvarado Almonacid

Académica

Universidad Autónoma de Chile

Santiago, Chile

Líneas de Investigación


Nanoestructuras basadas en biopolímeros. Estudio fisicoquímico.

Educación

  •  Química, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2014

Experiencia Académica

  •   Profesor Asistente Part Time

    UNIVERSIDAD DE LAS AMERICAS

    Santiago, Chile

    2013 - 2017

  •   Profesora asistente Full Time

    otra

    Ingeniería /Universidad Autónoma de Chile

    Santiago, Chile

    2018 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   Analista químico

    Cetecsal

    Chile

    2007 - 2009

  •   Docente

    Universidad de las Américas

    Chile

    2013 - A la fecha

  •   Asistente de Investigación

    Departamento de Ingeniería Química, Universidad de Santiago de Chile

    Chile

    2016 - A la fecha

  •   Profesional técnico. Gestión analítica

    Laboratorio de Envases, Laben Chile. Universidad de Santiago de Chile

    Chile

    2015 - 2016


 

Article (16)

Use of Chitosan-Based Polyelectrolyte Complexes for Its Potential Application in Active Food Packaging: A Review of Recent Literature
Biodegradable gelatin-based films with nisin and EDTA that inhibit Escherichia coli
Design and Optimization of a Self-Assembling Complex Based on Microencapsulated Calcium Alginate and Glutathione (CAG) Using Response Surface Methodology
Two Fascinating Polysaccharides: Chitosan and Starch. Some Prominent Characterizations for Applying as Eco-Friendly Food Packaging and Pollutant Remover in Aqueous Medium. Progress in Recent Years: A Review
Cassava starch: structural modification for development of a bio-adsorber for aqueous pollutants. Characterization and adsorption studies on methylene blue
Host-guest interactions of non-steroidal anti-inflammatory drugs on the functionalized dendronized polymeric nanocomposite, Poly(N-tris[((cyano-ethoxy)methyl] methylacrylamide).
Supercritical impregnation of thymol in poly(lactic acid) filled with electrospun poly(vinyl alcohol)-cellulose nanocrystals nanofibers: Development an active food packaging material
Improvement of Polylactide Properties through Cellulose Nanocrystals Embedded in Poly(Vinyl Alcohol) Electrospun Nanofibers
Traditional Aboriginal Condiment as Antioxidant Agent on the Development of a Biodegradable Active Packaging
Encapsulation of antioxidant gallate derivatives in biocompatible poly(ε-caprolactone)-b-Pluronic-b-poly(ε-caprolactone) micelles
Synthesis, characterization and molecular dynamics simulation of dendronized poly(3,5-diphthalimidoalkylphenyl methacrylate)s
Interaction of dendronized polymeric nanocomposites with isomeric cyclohexanediols
Interactions in blends of dendronized polymeric nanocomposites with some common drugs
Synthesis and Characterization of a Branched Poly(Methacrylamide): Thermal Stability and Molecular Simulation Studies of Their Blends With Vinylic Polymers
BLENDS OF POLY(VINYL PYRIDINE)S AND TWO DIHYDRIC PHENOLS: THERMAL AND INFRARED SPECTROSCOPIC STUDIES. PART II.
BLENDS OF POLY(METHYL METHACRYLATE-CO-METHACRYLIC ACID) AND TWO DIHYDRIC PHENOLS: THERMAL AND INFRARED SPECTROSCOPIC STUDIES

BookSection (1)

Métodos para la aplicación de péptidos en peces con enfoque en la encapsulación

BookWhole (1)

Con las manos en la Ciencia 2

Proyecto (4)

Nanostructures formed by interpolyelectrolyte complexes of chitosan. Potential applications as carriers of fungicide agents
Estudio físico químico de complejos interpolielectrolitos basados en quitosano
Últimos avances en métodos preventivos y de control contra las enfermedades bacterianas en peces de cultivo
DESARROLLO Y VALIDACIÓN DE UNA BIOFORMULACIÓN EN BASE A BACTERIAS Y ADYUVANTES NATURALES NATIVOS PARA EL CONTROL DE PUDRICIÓN GRIS (BOTRYTIS CINEREA)
12
Nancy Alvarado

Académica

Universidad Autónoma de Chile

Santiago, Chile

3
MARIA JOSE GALOTTO

Full Professor

Food Science and Technology Department

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

2
ANA LOPEZ DE DISCASTILLO

Postdoctoral research

Food Technology and Science

Universidad de Santiago de Chile

Santiago de Chile, Chile

2
ABEL GUARDA

Full Professor

Food Science and Technology Department

UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

Santiago, Chile

1
Luis Guzman

Profesor Asistente

Departamento Bioquímica Clínica e Inmunohematología

UNIVERSIDAD DE TALCA

Talca, Chile

1
Luan Garrido

Asistente de Investigación

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

1
Romina Abarca

Académico

Ciencias Animales

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

1
Ricardo Castro

investigador

Instituto de ciencias químicas aplicadas

Universidad Autonomade Chile

Talca, Chile

1
Alejandra Torres

Academica Jornada Completa

Ciencia y Tecnologia de los Alimentos

UNIVERSITY OF SANTIAGO DE CHILE

Santiago, Chile

1
Adrián Rojas

Profesor adjunto I

Ingeniería Industrial/Ingeniería Química

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

1
Juan Palma

Profesor / Investigador Académico Asociado

Departamento de Ciencias Básicas

Universidad Central de Chile

Santiago, Chile

1
Claudia Sandoval

Secretaria Académica Facultad de Ingeniería

Instituto de Ciencias Químicas Aplicadas

Universidad Autónoma de Chile

Santiago, Chile

1
claudia sandoval

Secretaria Académica de Facultad

Instituto de Ciencias Químicas Aplicadas

Universidad Autónoma de Chile

santiago, Chile