Man

Wladimir Enrique Silva Vera

Académico

Universidad Tecnológica Metropolitana

Santiago, Chile

Líneas de Investigación


Ingeniería y Tecnología de Procesamiento de Alimentos; Mecánica de Fluidos No Newtonianos; Fluidos Supercríticos

Educación

  •  Food Technology and Processing, UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE. Chile, 2016

Experiencia Académica

  •   Académico por horas Part Time

    UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

    2009 - A la fecha

  •   Académico por horas Part Time

    UNIVERSIDAD TECNOLOGICA METROPOLITANA

    2015 - A la fecha

  •   Académico por horas Part Time

    UNIVERSIDAD DE CHILE

    Ciencias Químcias y Farmaceuticas

    Santiago, Chile

    2017 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   Académico por horas

    Universidad de Santiago de Chile

    Chile

    2009 - A la fecha

  •   Asesoria

    Empresa Winter

    Chile

    2010 - 2010

  •   Asesoria

    Sopraval

    Chile

    2012 - 2012

  •   Tesista Magister

    Universidad de Santiago de Chile

    Chile

    2008 - 2009

  •   Tesista Doctoral

    Universidad de Santiago de Chile

    Chile

    2011 - 2015

  •   Académico por horas

    Universidad Tecnológica Metropolitana

    Chile

    2015 - A la fecha

  •   Capacitador Other

    Molinos Heredia

    Santiago, Chile

    2013 - 2013

Premios y Distinciones

  •   Beca Doctorado Nacional

    FONDECYT

    Chile, 2010

    Beca para estudio Doctoral Nacional.


 

Article (12)

Anisotropic diffusion assessment in salmon (salmo salar) composite muscle tissue: Theoretical and image-processing experimental approaches
CO2 laser drilling coupled with moderate electric fields for enhancement of the mass transfer phenomenon in a tomato (Lycopersicon esculentum) peeling process
Comparative analysis of quality uniformity of ohmic and water bath heating treated pork batter with different fat content
Design of dipalmitoyl lecithin liposomes loaded with quercetin and rutin and their release kinetics from carboxymethyl cellulose edible films
Double emulsions as potential fat replacers with gallic acid and quercetin nanoemulsions in the aqueous phases
Study of Spray System Applications of Edible Coating Suspensions Based on Hydrocolloids Containing Cellulose Nanofibers on Grape Surface (Vitis vinifera L.)
Surface Free Energy Utilization to Evaluate Wettability of Hydrocolloid Suspension on Different Vegetable Epicarps
RED WINE EXTRACT OBTAINED BY MEMBRANE-BASED SUPERCRITICAL FLUID EXTRACTION: PRELIMINARY CHARACTERIZATION OF CHEMICAL PROPERTIES
Red wine extract obtained by membrane – based supercritical fluid extraction: preliminary characterization of chemical properties
Extraction and quantification of SO2 content in wines using a hollow fiber contactor
Extraction and quantification of SO2 content in wines using a hollow fiber contractor
Gas-filled membrane absorption: a review of three different applications to describe the mass transfer by means of a unified approach

Proyecto (1)

Propiedades de impacto y físicas de aplicaciones mediante aspersión de suspensiones de recubrimientos comestibles sobre cutículas de frutas
12
Wladimir Silva

Académico

Biotecnología

Universidad Tecnológica Metropolitana

Santiago, Chile

4
Begoña Gimenez

INVESTIGADOR ASOCIADO

CIENCIA Y TECNOLOGÍA DE LOS ALIMENTOS

UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

SANTIAGO, Chile

4
Andrea Silva

Profesor Asistente

Departamento de Ciencia y Tecnología de los Alimentos

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

2
Julio Romero

Full Professor

Departamento de Ingeniería Química y Bioprocesos

UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

Santiago, Chile

2
Maria Aguirre

Professor

Quimica de los materiales

UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

Santiago, Chile

2
Ricardo Simpson

Professor

Chemical and Environmental Engineering Department

UNIVERSIDAD TÉCNICA FEDERICO SANTA MARÍA

VALPARAISO, Chile

2
Cristian Ramírez

Associated researcher

Chemical and Environmental Engineering Department

UNIVERSIDAD TECNICA FEDERICO SANTA MARIA

Valparaiso, Chile

2
Andrea Plaza

Investigadora

CENTRO DE ESTUDIOS EN ALIMENTOS PROCESADOS

Talca, Chile

1
Ricardo Melo

Académico regular

UNIVERSIDAD MAYOR

Santiago, Chile

1
FERNANDO OSORIO

ACADEMICO J/C

CIENCIA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS

UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

SANTIAGO, Chile

1
MARLENE PINTO

Scientific assitance

Chemical and Environmental Department

UNIVERSIDAD TÉCNICA FEDERICO SANTA MARÍA

Valparaíso, Chile

1
Leonora Mendoza

Académico JC

Departamento de Química de los Materiales

Universidad de Santiago de Chile

Santiago, Chile

1
Manuel Ahumada

Director

Centro de Nanotecnología Aplicada

Universidad Mayor

Santiago, Chile

1
Paz Robert

Prof. Titular

Ciencia de los Alimentos y Tecnología Química

UNIVERSIDAD DE CHILE

Santiago, Chile

1
Helena Nuñez

Research Assistant

Chemical and Environmental Engineering Department

UNIVERSIDAD TÉCNICA FEDERICO SANTA MARÍA

Valparaíso, Chile

1
Alejandra Torres

Academica Jornada Completa

Ciencia y Tecnologia de los Alimentos

UNIVERSITY OF SANTIAGO DE CHILE

Santiago, Chile

1
Sergio Almonacid

Profesor Titular

Departament of Chemical and Environmental Engineering

UNIVERSIDAD TÉCNICA FEDERICO SANTA MARÍA

Valparaíso, Chile

1
Johana Lopez

Profesor Asistente

Instituto de Nutrición y Tecnologia de los Alimentos

Universidad de Chile

Santiago de Chile, Chile