Jose Manuel del Valle Lladser
Profesor Asociado
Pontificia Universidad Católica de Chile
Santiago, Chile
Extracción con CO2 supercritico. Relaciones estructura-extractactabilidad. Modelación y simulación de procesos por lotes. Transferencia de calor y masa en lechos empacados. Fraccionamiento líquido-supercritico. Deshidratación osmótica.
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Ingeniero Civil Industrial Diploma Química, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 1986
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Food Science, UNIVERSITY OF GUELPH. Canada, 1992
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Food Science, University of Illinois at Urbana-Champaign. Estados Unidos, 1989
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Profesor Asociado Full Time
PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE
Ingeniería
Santiagp, Chile
1992 - At present
Dirección de tesis de Doctorado en Ciencias de la Ingeniería (3 alumnos graduados en los últimos 5 años):
Implementation of a counter current packed column for fractionation of key six-carbon apple aromas using supercritical CO2
Arturo Bejarao Chavarro, 2016
Equilibrium partition of vegetable extracts between pretreated vegetable substrates and pure or oil-modified supercritical CO2
Freddy Urrego Camelo, 2015
Identification of the effect of entrainers (Triolein or Ethanol) on the carotenoids extraction from red paprika (capsicum annuum L.) using supercritical carbon dioxide (SC-CO2).
Karina Alejandra Araus Sarmiento, 2013
Dirección de tesis de Magíster en Ciencias de la Ingeniería (2 alumnos graduados en los últimos 5 años):
Mathematical simulation of heat and mass transfer during controlled depressurization of supercritical CO2 in extraction vessels
María Soledad Murías Palomer, 2016
Measurement of the equilibrium partition of tomato oleoresin between supercritical CO2 and selected adsorbents using dynamic methods
Sofía Paz Andrighetti Ferrada, 2015
Solubility of Nutraceutical Carotenoid Compounds in Pure Supercritical CO2 and Modified with Triolein or Ethanol |
Supercritical fluid extraction of polyphenols |
Structural changes in low moisture food powders |
Mass Transfer and Equilibrium Parameters on High-Pressure CO(2) Extraction of Plant Essential Oils |
“Assessing the impact scale-up of supercritical CO2 extraction of flow nonidealities in packed beds of solid substrates. Mathematical simulation and experimental verification.” |
“Exploring relationships between chemical structure and solubility in supercritical CO2 for solutes with pharmacological importance. Interdisciplinary approach using molecular simulation, chemical synthesis, and direct measurement of solubility,” |
“Fraccionamiento a contracorriente de mezclas oleosas con CO2 supercrítico. Aplicación al enriquecimiento de ésteres de ácidos grasos poliinsaturados omega 3 de aceite de pescado,” |
HEAT TRANSFER EFFECTS DURING DEPRESSURIZATION AND ITS EFFECT ON OPERATION OF MULTI-VESSEL SUPERCRITICAL CO2 EXTRACTION PLANTS FOR DENSIFIED VEGETABLE SUBSTRATES |
DISEñO Y EVALUACIÓN DE PROCESOS PARA LA EXTRACCIÓN Y PURIFICACIÓN DE CAROTENOIDES Y ÁCIDOS GRASOS W- 3 Y W-6 DE MICROALGAS USANDO DIÓXIDO DE CARBONO SUPERCRÍTICO |
REDUCING EXPERIMENTAL WORK FOR SCREENING, SCALE-UP, AND COST ANALYSIS OF SUPECRITICAL CO2 EXTRACTION OF HIGH-VALUE COMPOUNDS FROM VEGETABLE SUBSTRATES |
SUPERCRITICAL CO2 EXTRACTION OF CAROTENOIDS FROM PLANT MATERIAL. I. THE EFFECT OF THE SOLID MATRIX AND THE OPTIMIZATION OF THE PROCESS |
SUPERCRITICAL CO2 EXTRACTION OF CAROTENOIDS FROM PLANT MATERIAL. II THE USE OF LIPIDS AS MODIFIERS |
“Estudio de Factores de Equilibrio para el Fraccionamiento de Tinturas de Boldo y otros Extractos Utilizando CO2 Supercrítico como Agente Antisolvente” |
“Extraction of Vegetable Matrices with Supercritical CO2=> Experimental Study and Implications of Sorption Phenomena” |
“Extracción de Matrices Vegetales con CO2 Supercrítico=> Caracterización de los Efectos del Pretratamiento del Sustrato y del Cambio de Escala”, Investigador principal, 2003-2005 |
“Medición y Modelamiento del Equilibrio entre Fases de Sistema Producto Natural + CO2 Supercrítico” |
“Extracción de Vegetales Densificados con CO2 Supercrítico” |
“Producción de Extractos ‘Premium’ para Uso en la Industria Alimentaria y Otras Relacionadas” |
“Laboratorio Avanzado para la Extracción y Fraccionamiento de Aditivos de Uso Alimentario” |
“Procesamiento Mínimo de Estabilización y Desarrollo de Productos Hortícolas Osmodeshidratados” |
“Industrialización de Excedentes No Exportables de Manzanas=> Alternativas Tecnológicas Basadas en Métodos Combinados” |
“Medición de Propiedades Físicas para la Preservación de Frutas Usando el Método de Factores Combinados” |
Fractionation technologies for liquid mixtures using dense carbon dioxide |
Supercritical CO(2) extraction of oilseeds: Review of kinetic and equilibrium models |