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PABLO ANDRES CORTES SEGOVIA

Investigador posdoctorando

PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE

Santiago, Chile

Líneas de Investigación


Metodos innovativos para el estudio de los alimentos; Fenomenos de transportes en procesado de alimentos; Relacion microestructura de alimentos y fenomenos de transporte

Educación

  •  Magister en Ciencias de la Ingenieria, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2014
  •  Doctor en Ciencias de la Ingenieria, PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE. Chile, 2014
  •  Ingeniería en Alimentos, UNIVERSIDAD DE LA SERENA. Chile, 2005

Experiencia Académica

  •   Academico Part Time

    UNIVERSIDAD FINIS TERRAE

    Medicina

    Santiago, Chile

    2018 - A la fecha

Experiencia Profesional

  •   Jefe de Planta Full Time

    Pesquera Bracpesca S.A

    Coquimbo, Chile

    2007 - 2008


 

Article (9)

Development of alginate microspheres containing thyme essential oil using ionic gelation
The effect of different porous media on moisture loss and oil absorption profiles during frying using glass micromodels
Heat toxicant contaminant mitigation in potato chips
The effect of gravity on moisture loss and oil absorption profiles during a simulated frying process using glass micromodels
Experimental evidence of water loss and oil uptake during simulated deep-fat frying using glass micromodels
Understanding microstructural changes of starch during atmospheric and vacuum heating in water and oil through online in situ vacuum hot-stage microscopy
Structural and physical modifications of corn biscuits during baking process
Spinning of protein fibres from blue squat lobster (Cervimunida jhoni) industry by-products
Textural characteristics of frozen blue squat lobster (Cervimunida johni) tails as measured by instrumental and sensory methods

BookSection (1)

Potato Crisps and Snack Foods

BookWhole (1)

Fried and Dehydrated Potato Products

Proyecto (5)

Minimización de la Formación de Acrilamida en Alimentos Amiláceos de Consumo Masivo en Chile
Healthy Food Matrix Design
Structuring gluten and starch matrices to understand the relationship between oil absorption and product microstructure during atmospheric and vacuum frying
Capacidad de I+D de Nivel Mundial para la Producción Acuícola=> Alimentos Balanceados para Especies Exportables
Desarrollo e innovación tecnológica para el procesamiento de alimentos en chile, basado en la aplicación de altas presiones hidrostáticas (APH)
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PABLO CORTES

Investigador posdoctorando

PONTIFICIA UNIVERSIDAD CATOLICA DE CHILE

Santiago, Chile

4
Pedro Bouchon

Profesor Titular

Ingeniería Química y Bioprocesos

Pontificia Universidad Católica de Chile

Santiago, Chile

3
Luis Segura

Profesor Asociado

Ingeniería en Alimentos

UNIVERSIDAD DEL BÍO-BÍO

Chillán, Chile

2
María Mariotti

Profesor Asociado

Facultad de Medicina

Universidad Finis Terrae

Santiago, Chile

2
VILBETT BRIONES

Académico/Director de Escuela

Ingeniería en Alimentos

UNIVERSIDAD DE LA SERENA

la serena, Chile

2
Franco Pedreschi

Director

Departamento de Ingeniería Química y Bioprocesos

Pontificia Universidad Católica de Chile

Macul, Chile

1
Wendy Franco

Assistant Professor

Ingenieria Quimica y Bioprocesos

Pontificia Universidad Catolica de Chile

Santiago, Chile

1
Javier Parada

Profesor asociado

ICYTAL

UNIVERSIDAD AUSTRAL DE CHILE

Valdivia, Chile

1
Sergio Benavides

Director del Nucleo

Ciencias de la Ingeniería

Universidad Adventista de Chile

Chillán, Chile

1
Gipsy Tabilo

Dean of Department

Food Engineering

UNIVERSIDAD DEL BIO BIO

Chillan, Chile

1
Mario Perez

Profesor Titular

Departamento de Ingeniería en Almentos

Universidad del Bío-Bío

Chillan, Chile

1
FERNANDO OSORIO

ACADEMICO J/C

CIENCIA Y TECNOLOGIA DE ALIMENTOS

UNIVERSIDAD DE SANTIAGO DE CHILE

SANTIAGO, Chile